Meesterstuk 'Heavy Dutea'
Schoolopdracht
In het laatste jaar van mijn opleiding Mediavormgeving heb ik een zo genoemd ‘Meesterstuk’ moeten maken. Dit was een vrije opdracht, we mochten helemaal zelf weten hoe we deze opdracht gingen invullen.

Ik wilde mijzelf graag uitdagen dus ik heb er voor gekozen een opdracht te kiezen, waarbij je iets beter moet nadenken dan alleen maar vormgeven. Ik bedacht namelijk om thee voor mannen op de markt te gaan zetten. Hierbij zou ik dus goed moeten nadenken over de doelgroep en hoe ik die ga aanspreken.

Vrouwelijk
Thee heeft een vrij vrouwelijk imago. Je ziet snel een oudere vrouw met haar dochter of kleindochter aan een ronde tafel zitten met een bloemetjes tafel kleed en thee koekjes voor je.

Werkwijze
Ik ben begonnen met onderzoeken naar wat mannen willen en doen. Ik ben bewust heel stereo type gaan denken om zo niet te rommelig te werk te gaan. Mannen zijn over het algemeen stoer, zijn in voor grapjes, hebben een overlevings drift.
Om deze redenen moest ik denken aan het thema survivelen en de tekst te gebruiken voor dubbelzinnige zinnen.

Schoolcijfer voor deze opdracht:

8

Een onderdeel van het examen was de tentoonstelling op school. Je moest een tafel inrichten met de door jou gemaakte uitingen. Hier naast is te zien hoe mijn tentoonstelling er uit zag.

Ik had visitekaartjes laten drukken, een poster en het ‘verplichte’ bord.

Bekijk het brandbook voor Heavy Dutea in onderstaande link:

  • gallery-item

    Verpakking

  • gallery-item

    Website

  • gallery-item
Heb jij ook zo'n mooi idee?
en wil je dat graag samen met mij uitwerken? Neem dan contact op!